Tips til aktiviteter

12. september 2016
Her kommer noen tips til forskjellige aksjoner og aktiviteter vi har hatt tidligere i NHFU. Triks og miks og prøv dere litt fram. Ta kontakt med regionen din, fadderen deres eller NHFU. Lykke til! :) 

AKSJONER

1. Dele ut brosjyrer - komme i snakke med folk
Her kan man bare enkelt ta med seg brosjyrer og dele ut til folk. Dette kan man enkelt sette av en time til når man for eksempel har en samling en helg. Om ikke alle ønsker å dele ut, trenger man alltid folk til å ta bilder. Bruk hverandre til det dere er flinke til og liker!2. Dele ut noe
Bildet til venstre er fra den 3. desember, den internasjonale dagen for funksjonshemmede. Her delte vi ut pepperkaker og brosjyrer. Dette er en fin måte å komme i snakk med folk på, og man gjør noe som er litt "annderledes". På det andre bildet har Christine fra NHFU Øst laget NHFU-kake som ble delt ut til folk på stand. 

       

3. Oppsøke politikerne på stand
Dette er en veldig enkel og effektiv måte å komme i snakk med politikere, spesielt under valgkampen. Du kan gjerne ta med deg denne brosjyren, eller skrive ned/printe ut noen fakta, og spørre hva partiet vil gjøre for å få et likestilt samfunn for funksjonshemmede. Under ser dere Synne fra NHFU Oslofjord Vest i prat med en politiker.4. Aksjonere på Storting, gågate eller annet sted hvor man når mange.
Her kan det være en fordel å være litt mange, men det er ikke et must. Lurt å ha noe å dele ut til folk som går forbi. Her kan man kontakte sin lokalavis for å få presse på saken. Under er et bilde fra NHFU sitt landsmøte i Trondheim. Her hadde vi plakater om Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) hvor det blant annet stod "Her skulle jeg demonstrert i dag, men jeg har ikke nok assistanse til å delta".  

       


5. Gjennomføre et stunt
Her trenger man ikke være så veldig mange. Under er et bilde fra 3. desember 2016 i Oslo hvor man hadde stunts om mangelen på Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA), symbolisert med tomme rullestoler. Veldig effektivt virkemiddel. Ta gjerne bilder som du legger ut på sosiale medier, og tagg politiske partier og/eller aktuelle politkere. 

  

6. Stå på stand
Det å stå på stand er en fin måte å komme i kontakt med folk på. Fint å ha en interaktiv aktivitet, eller plakater som folk kan ta et bilde av seg selv med.  Til høyre Gabriel og Christine fra NHFU Øst på stand på hjelpemiddelmesse. 

 

7. Rullestolrace
Bildet under er fra Vær-stoltfestivalen i Oslo hvor NHFU Oslo hadde stand og inviterte AUF og Unge Høyre til rullestol-race med ulike hindre. Til Høyre ser dere bilde fra Funkisdagen hvor NHFU Sørvest inviterte politikerne til å teste ut hvordan de nye kravene til leiligheter (Tek17), ville fungert i praksis. 

     

8. Plakater
En veldig effektiv måte å nå ut til folk med budskap både i bybildet og gjennom sosiale medier er å få folk (også gjerne kjendiser) til å ta et bilde med vårt budskap. Her ser du Brage og Thommas på Funkisdagen i Bergen.

  

9. Henge opp ting
Helt enkelt henge opp plakater med budskap på steder som skoler - biblioteker - cafeer osv. 
AKTIVITETER

1. Temakveld

Inviter til en tema-kveld om teamer dere er opptatt av. Det kan være politiske teamer som Universell utforming eller skriveverksted eller temaer knyttet til identitet. Under et bilde fra Bevegelsesbegeistring på storbyweekend.  2. Pizzakveld
Inviter til pizza for nye og gamle medlemmer. Fin måte å bli kjent på. Kan også kombineres med filmvisning eller temakveld. 

 


3. Byttekveld
NHFU Oslo inviterte til byttekveld på NHF sitt kontor i Oslo. Her var fokuset at funkiser også kan være miljøvennlig. Ta med dere klær dere ikke bruker lenger og bytt i vei. Klærne som er igjen kan gis til Fretex. 4. Hyttetur
Hytteturer er en veldig fin måte å bli kjent med hverandre på. NHF har mange tilgjengelige hytter som kan leies for en billig penge. Sjekk dem ut her

   


5. Sommeravslutning - Juleavslutning
Det kan være hyggelig å invitere alle medlemmer til sommeravslutning eller juleavslutning. Her kan man gjøre noe, eller bare invitere til en sosial samling. 7. Delta på andres møter
En fin måte å snakke om vår politikk på er å delta på andres møter.  

 

8. Kreativt verksted
Gjengen i Oslo inviterte til kreativt verksted hvor de tok med seg ulike verktøy og kjøpe inn forskjellige hjelpmidler og ting til å lage forskjellige ting. 9. Invitere foredragsholdere
Vi har laget en oversikt over foredragsholdere som man kan invitere. Her kan man også jobbe sammen i grupper etterpå. For eksempel: Hvordan kan vi jobbe med dette i vårt lokallag? 
10. Filmvisning (og debatt)

Film kan være en veldig enkel og fin aktvitet. Man kan diskutere filmen etterpå. NB; Tenk om noen som kommer er synshemmet, slik at en person kan synstolke.

Tips til filmer: De urørlige, 100 metros, Naturens uorden, The fundementals of caring, Me before You, The Sessions, Kunsten å tenke negativt, 100 meters (100 metros) the sessions The Theory of Everything Margarita, With a Straw Me, before you rory oh sea was here kunsten å tenk negativt soul surfer The Brooke Ellison Story If I Had Wings Miss You Can Do It (doku), You're Not You Murderball (doku) Morgan Push girls (serie) 

Dokumentarfilmer av Mari Storstein: Brevet til Jens, Jakten på Syliva B, Forestillinger om frihet. 

  

11. Forskjellige aktiviteter
Her er et bilde fra NHFU Oslofjord Vest. Når de skulle ha oppstartsmøte startet de med bowling. Kjempefint måte å bli kjent på.  12. Selvforsvarskurs 13. Samarbeide med andre organisasjoner
Sammen er vi sterke. 

   

14. Være synlige i bybildet: Funkisdagen
Norges Handikapforbund Ungdom Sørvest (NHFU Sørvest) arrangerer «Funkisdagen». Å være ”funkis” vil si at vi setter humor og livsutfoldelse i fokus. Å ha en funksjonsnedsettelse kan være en utfordring, men trenger ikke å være et hinder. Funkisdagen er en markering av at personer med nedsatt funksjonsevne er fullverdige borgere og har en rettmessig plass i samfunnet og i bybildet. Vi ønsker å delta, og vi har samme drømmer og interesser som alle andre. Se filmene fra Funkisdagen her

 

15. Oslo Funkfest
På Oslo Funkfest har det vært mange spennende foredrag og debatter, og man kan få gode tips til foredragsholdere. Ta en titt på tidligere foredrag, her. 

16. Inviter en likeperson