Universell utforming er mer enn tall og penger!

Vi har laget en sterk film om universell utforming.
04. september 2017
Vi har laget en sterk film om universell utforming. - Det handler om livene til mennesker og deres mulighet til å delta og å være en del av samfunnet på like vilkår, sier NHFU-leder Marianne Knudsen. "Hvis du tvinger meg til å bygge handikaptoalett i min egen bolig, håper jeg du blir lenket fast til rullestolen din resten av livet"

Slik begynner den helt nye filmen om universell utforming, som er laget av ungsomsorganisasjonen vår NHFU, med kyndig hjelp av Snøball film og med støtte fra Husbanken.

Utsagnet, som er en av flere hetsende kommentarer i filmen, er hentet fra et kommentarfelt. Sterke virkemidler er tatt i bruk for å fange seernes oppmerksomhet, men også for å gi uttrykk for at universell utforming er bra og viktig.

Skjermbilde av filmen

Videoen ble delt av Dagbladet, sammen med en artikkel om regjeringens forslag til nye byggeforskrifter, skjærtorsdag. I artikkelen var også Marianne Knudsen intervjuet. Hun sier blant annet:

– Vi vil vise at universell utforming er mer enn tall og penger, det handler om livene til mennesker og deres mulighet til å delta og å være en del av samfunnet på like vilkår. Man tenker det blir vanskelig å tilrettelegge, men på lang sikt er det samfunnsøkonomisk.

Klikk her for å se videoen.

Klikk her for å lese Dagbladet-artikkelen.

Flere nyheter Flere artikler